Opgericht in 1977 als huurdersbelangen vereniging.
In 2005 notarieel gewijzigd in bewoners vereniging.
Log in of registreer uOnze geschiedenis

Het bestuur

De HoecksteijnSoos

Nieuwsbrieven v.a. 2004

Agenda van onze clubs

Contact met het bestuur

Foto albums

Te huur

Uw energieverbruik
Huisnummering met woningtype EN welke appartementen te huur zijn:
 
Boshoek nummers 9 t/m 299
 
Middenhoek nummers 311 t/m 601
 
Bogaardhoek   nummers 609 t/m 899
 
In opdracht van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) werd in de jaren 1973/1975 langs de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk (Z-H) een complex van 438 appartementen en drie parkeergarages gebouwd naar een ontwerp van het architectenbureau Ir. Harry Nefkens te Rotterdam. De ligging van deze appartementen is uitermate gunstig. In de onmiddellijke omgeving vindt u het bekende winkelcentrum "In de Bogaard" en de recreatieparken "Overvoorde", "Steenvoorde" en het Kruisvaarderspark. Het openbaar vervoer zorgt voor goede en frequente busverbindingen met het centrum van Rijswijk, Den Haag, Voorburg, Scheveningen, Kijkduin, Delft en het Westland, terwijl voor interlokaal vervoer het N.S.-station Rijswijk op korte afstand is gelegen.
De appartementen zijn gesitueerd in drie L-vormige blokken, Boshoek, Middenhoek en Bogaardhoek, waarvan één vleugel twaalf woonlagen en de andere negen woonlagen heeft.
De fraaie entreehal biedt toegang tot de lifthal met drie liften die stoppen aan de ruim twee meter brede binnenstraten welke per drie woonlagen in het gebouw zijn geprojecteerd.
Ieder blok heeft een gesloten eigen overdekte parkeergarage, plaats biedend aan 123 auto's. Deze parkeergarage is rechtstreeks vanuit het gebouw bereikbaar. Op het dak is een speelgelegenheid voor kinderen en is verfraaid met grote bloembakken die 's avonds verlicht zijn.
In de onderbouw bevinden zich bergingen voor de woningen, terwijl de technische ruimten eveneens daarin zijn ondergebracht. De drie appartementenblokken zijn opgebouwd uit eenheden van steeds drie bouwlagen. De middelste bouwlaag van zo'n eenheid heeft een aan de gevel gelegen geheel met glas afgesloten binnenstraat, die toegang geeft tot de gelijkvloers aan de binnenstraat gelegen 2-kamerappartementen en de entree's van de boven- en onderwoningen. De boven- en onderwoningen, die via een interne trap bereikbaar zijn, bestaan uit 4-kamerwoningen met woonkeukens en 2-kamerwoningen voor alleenstaanden en onvolledige gezinnen. In totaal zijn er zes typen woningen (A, B, C, D, E en F)
De woningen worden centraal verwarmd, terwijl tevens warmwaterlevering voor huishoudelijk gebruik plaats vindt naar tappunten in de keuken, douche, badkamer en wastafels. Keukens, douches, badkamers en toiletten worden mechanisch geventileerd. In alle woonkamers is een aansluiting op het telefoonnet en op de kabelaansluiting van Ziggo. Rondom de appartementenblokken zijn fraaie groenpartijen met wandelpaden aangelegd.
 
Plattegrond per woningtype:
 
Type A    -   2 kamerappartement gelegen aan de binnenstraat
 
Type B    -   4 kamerappartement via een trap naar beneden
 
Type C    -   4 kamerappartement via een trap naar boven
 
Type D    -   2 kamerappartement aan het einde van de binnenstraat om de hoek
 
Type E    -   2 kamerappartement via een trap naar beneden
 
Type F    -   2 kamerappartement via een trap naar boven


© 2007 / 2021 - Servicemaster, Rijswijk - telefoon 070-393 93 26